Triatlon van Vlaanderen is uitgegroeid tot één van de mooiste wedstrijden van Vlaanderen, volledig georganiseerd door vrijwilligers. Internationale toppers zoals Bart Aernouts en Alexandra Tondeur rekenen dit tot de mooiste wedstrijden waaraan ze deelnamen. 


Rob
Woestenborghs

Noem Rob maar de voorzitter van de organisatie. Als je bewonderend het parcours aanschouwt: Rob z’n idee. Dat er een wedstrijddorp is: Rob z’n idee. Dat er überhaupt een wedstrijd is: de verdienste van Rob zijn schouders. Rob haalde zijn passie voor deze sport uit de jarenlange professionele ervaring die hij ermee had; Rob is 3-voudig wereldkampioen duatlon en won ook deze wedstrijd een paar keer.

Joshua
Vander Beken

Jos, die zijn jaar knip je in twee. De ene helft (tot een maand voor de wedstrijd) broedt hij ideeën uit, legt contacten en bedenkt administratieve optimalisaties. Maar vanaf, laat ons zeggen, begin juni stopt hij met denken en doet hij alleen nog maar, een soort levende hand uit de mouw. Je mag hem dankbaar zijn voor elke tent die rechtstaat, tapinstallatie, aankomstboog en sanitaire wagen. Joshua is ook voorzitter van het Ratrace team uit Oudenaarde.

Wannes
Van Giel

Toch stiekem moeten lachen om alweer een flauwe mop op Facebook, een dwaze leuze op Ladeuze of een spelfout op de site? Blame it on Wannes, de marketeer van dienst. Wannes maakt ook de filmpjes, de shirts en de website. Wannes is een uitstekend trailrunner met een hart voor de natuur. Als je volgend jaar geen plastieken bekertjes meer ziet op de bevoorrading: Wannes zijn schuld.

Bart
Boudequin

Die 2km rolmat, wie legt dat? Die bewonersbrieven, wie post die? Die nadars, wie zet die? Dat veld, wie maait dat af? Je hebt het door: zonder Bart heb je blaren in de wisselzone, boze buren, loop je verkeerd of in de netels. Bart, die ook de jeugd van Oudenaarde biceps en uithoudingsvermogen geeft als leerkracht LO, is zo’n type dat je niet kan missen.

Tine
De Smet

Je kan elk jaar je kinderen laten schitteren op de kidsrun. En elk jaar wordt die eigenlijk nog leuker dan de vorige versie. Daarvoor vraag je aan het castingbureau de volgende eigenschappen: positief, stipt, sportief en lief. En dan komen ze dus met Tine De Smet als ideaal profiel.

De mannen van het parcours

Jaja, de winnaar van de Crosstriatlon was verdienstelijk en zo. Maar vòòr de winnaar sleurde er nòg iemand zich elke helling op: Simon Lamon, de enige die Google Maps verslaat als het op straatnamen in de Vlaamse Ardennen aankomt. En al die pijltjes,  Brecht Bruggeman e hangt ze op, checkt of ze recht hangen en breekt ze ook weer af. Ze kammen het gras, leggen de takjes evenwijdig!

Jurgen
Goethals

Hij ziet scherper dan Copolla, leest nauwkeuriger dan Martine Tanghe, heeft meer geduld dan een duivenmelker en excelt beter dan Bill Gates. Het is Jurgen Goethals, de man die nooit schreeuwt, tenzij op een concert van Rammstein. Als je al eens een onvertogen woord over de organisatie zou schrijven, krijg je van hem een uiterst beleefd antwoord terug. Jurgen is een uitstekend loper, al zal hij dat zelf niet spontaan gebruiken als pick-up line.

Geert
Bekaert

“Voelt iedereen zich veilig?” wordt er wel eens geroepen in onze organisatie. “Hangt ervan af, is de Geert in de buurt?” is dan het antwoord. Geert Bekaert, die zijn leven wijdde aan de veiligheid van de burger in Oudenaarde als hoofdinspecteur, bekommert zich tegenwoordig voornamelijk om sporters. Je kan dus op je 2 wielen slapen, met een gerust sporthart de volgende helling aansnijden of onbekommerd supporteren want inderdaad: Geert is in de buurt.

Lies
Pype

Ben je ooit al vrijwilliger geweest op ons event? Dan ken je Lies. Zij is de open arm die je welkom heet op Triatlon van Vlaanderen. Lies is geboren voor deze job: schijnt de zon té fel op de Triatlon van Vlaanderen, dat komt omdat Lies zélf ook warmte uitstraalt. Niet toevallig dus, dat Lies ook het festival Land of love mee in goede banen lijdt. En terwijl jij je kuiten nog smeert of je biceps traint om op de dag zélf een ondersteunende topprestatie als vrijwilliger te leveren, heeft Lies al talloze affiches geplakt, flyers bedeeld of ons materiaal op orde gezet.

De mensen die er gewoon altijd staan

We doen hier nu wel wat stoeferig over de talenten van het organiserend team. Uiteindelijk stelt dat allemaal niet veel voor zonder de inzet van de mensen die er al-tijd staan en daarvoor geen plaats in de gazet krijgen. De mensen die je inschrijven, de tenten rechttrekken, die je een bekertje water aanreiken, die je pint tappen en de WC’s proper houden. Als je in het achterhoofd houdt dat ook dit àllemaal vrijwilligers zijn, dat heb je vast plotsklaps adem over voor een welgemeennde dank je wel.

Triatlon van Vlaanderen

Pauwel Vander Scheldenstraat 60
9700 Oudenaarde
info@triatlonvanvlaanderen.be

Nieuwsbrief