De Crosstriatlon van Vlaanderen heeft een korte maar intense geschiedenis. Tijdens de eerste editie liep het parcours over de mythische Koppenberg. De bekendste heuvel van de Vlaamse Ardennen is nog steeds het hart van het fietsparcours, maar wie al deelnam weet dat je weggetjes en hellingen ontdekt die voor de gewone wielertoerist verborgen blijven. Het supertechnische Leo Pironpad of het prachtige Spijkerbos liggen op je te wachten. Rond de Donkvijver werkten we een trailrun uit met onder meer een tunnel met mul zand die deze unieke cross-triatlon afsluit.

1 km
Zwemmen

Een grote ronde zwemmen in de Donkvijver van Oudenaarde.

34 km
Fietsen

De Koppenberg is weliswaar de bekendste maar zelfs niet de strafste beklimming die op je wacht. Het unieke Leo Pirondpad, enkele privéstukken en ‘het beest van het Spijkerbos’ liggen op je te wachten. Tussen deze kuitenbijters laveer je van beukenbos naar zandweg naar uniek uitzicht.

Deze kaart hiernaast geeft  85% van het wedstrijdparcours weer. De mooiste, en meest technische stukken zijn echter privé en ontbreken omdat ze enkel op de wedstrijddag gebruikt worden. Respecteer deze unieke delen en behoudt zo mee de mooie natuur van de Vlaamse Ardennen.

7 hellingen, 480 hoogtemeters, 70% offroad

10 km
Lopen

2 mooie offroad tracks langs de Donkvijver, met een aantal technische stukken, tunnels en een dubbele passage langs de finish.

Praktisch

De ¼ Crosstriatlon van Vlaanderen

4 juli 2020, om 11u

Prijzen

Early Bird      50,00 €
Vanaf 28/02      65,00 €
Vanaf 09/06      80,00 €

Inbegrepen
Starterspakket

Heb je nog geen licentie? Dan betaal je 20 euro voor een daglicentie. Deelnemers uit Oudenaarde betalen geen licentiekost.

Atletenbriefing: beschikbaar vanaf 01 juni 2020 via deze pagina


Wie zich inschrijft verklaart zich akkoord met onze annuleringsvoorwaarden.

Triatlon van Vlaanderen

Pauwel Vander Scheldenstraat 60
9700 Oudenaarde
info@triatlonvanvlaanderen.be
0496409719

Nieuwsbrief